Hop til indhold

EN MÆRKELIG FISK

oktober 10, 2010

TRAPPEGALLERIET udstiller frem til 10. oktober 2010 udstillingen EN MÆRKELIGFISK, LIDT URBANT OG ANDET GODT hvor kunstneren Sanne Søndergaard viser 15 nye malerier.

Hvem kender ikke en mærkelig fisk eller to? Men hvad er egentlig en mærkelig fisk? En mærkelig fisk er vel en der skiller sig ud fra mængden og fra normen. Sanne Søndergaards fisk er netop fanget i al deres ensomhed – udenfor flokken. Umiddelbart er de farverige tropiske fisk på smukke baggrunde. Men i princippet kunne de være alle fisk – Søndergaard viser os at ser vi nærmere på den enkelte fisk bærer alle en skønhed i sig.

SANNE SØNDERGAARD bevæger sig i sine malerier mellem et abstrakt univers bestående af farvelag med forskellige genkendelige geometriske former i og et figurativt univers bestående af genkendelige figurer og sågar urbane landskaber med gule taxier og neonskilte. Hos Søndergaard står inspirationen fra Animal Planet og især tegneserier – der også har inspireret kunstnerne Andy Warhol, Roy Lichtenstein og Per Kirkeby – meget tydeligt, men i måden det foldes ud på lærredet er Sanne Søndergaard helt sin egen.

Sanne Søndergaard er autodidakt, har malet og udstillet i flere år og kan lide at lege med farver der afstemmes med hinanden. I de fleste malerier kan man hvis man ser godt efter finde en lille engel, der symboliserer et ønske om varme og positive glade tanker til billedets ejer.

No comments yet

Skriv en kommentar